INTERIEURONTWERP
MEUBELONTWERP
interieurarchitect degoedevorm logo

Ir. Petra de Goederen
Architect


contact@degoedevorm.nl
Glanswierstraat 5
3056 RE Rotterdam

 

Petra de Goederen

Na mijn opleiding tot architect aan de TU Delft en een korte carrière als architect in Nederland heb ik de mogelijkheid gehad mijn professionele ontwikkeling verder vorm te geven in de Verenigde Staten. Twee jaar in San Francisco en drie jaar in New York hebben mij heel veel geleerd, waaronder de flexibiliteit en veelzijdigheid om naast modern ook in andere stijlen te ontwerpen.

Gaandeweg heb ik mij meer toegelegd op renovaties, interieurontwerp en meubelontwerp. Met name in New York met zijn veeleisende opdrachtgevers heb ik de klant bijgestaan van ontwerp tot bouwbegeleiding tot en met het uitzoeken en aanschaffen van stoffen, meubilair, lampen etc.

De inspiratie voor mijn ontwerpen volgt deels uit bovenstaande ervaringen. Sinds mijn verblijf in San Francisco met zijn huidige Aziatische invloeden word ik geïnspireerd door de moderne en traditionele Japanse architectuur.

petra de goederen architect

 

 

New York heeft mij meer oog gegeven voor luxe en elegantie. Mijn tijd in de zeilwereld heeft mij geïnspireerd tot het combineren en toepassen van bepaalde materialen en afwerkingen, zoals aluminium en hout. Mijn 3 kinderen inspireren mij vooral om rust en opbergruimte in een ontwerp te brengen. Uiteraard volg ik nieuwe ontwikkelingen in techniek en ontwerp op de voet.

Ik heb uitgebreide ervaring met zowel grote als kleine projecten. Ik ben verantwoordelijk geweest voor volledige renovaties. Maar ik heb me ook bezig gehouden met kleinere projecten, zoals het ontwerpen van keukens, badkamers en kinderkamers en meubelontwerp.